Nárast degeneratívnych ochorení mozgu, strata pamäti, epidémia slabého zraku
a štatistiky, ktoré hovoria, že kardiovaskulárne ochorenia sú hlavnou príčinou úmrtí na Slovensku (aj vo svete) majú spoločného menovateľa.
Ak vám diagnostikovali „vysoký krvný tlak“, cukrovku, vysoký cholesterol, ak ste sa dokonca stali obeťou infarktu alebo chcete všetkým týmto hrozným scenárom predísť, tento príspevok je pre vás.
Rozhodujúcim momentom, ktorý ovplyvnil zloženie potravinovej pyramídy a spôsobil tak anomálie v zdraví na západe, bol infarkt amerického prezidenta Eisenhowera.
Táto udalosť silne poznačila presvedčenie lekárskej a výživovej obce, a tiež ovplyvnila epidémiu obezity a nárast cievnych ochorení sprevádzaných degeneratívnymi ochoreniami mozgu.
Všetko sa to začalo v 50. rokoch minulého storočia, keď Ameriku a Európu zaplavili cievne choroby. Odborníci hľadali vinníkov v strave a pýtali sa: "Čo spôsobuje nášmu národu túto hroznú chorobu, ktorá zabíja mužov a ženy všetkých vekových kategórií?"

Keď v roku 1955 vtedajší prezident USA Einsenhower dostal infarkt, bolo o to dôležitejšie okamžite nájsť a potrestať vinníka. Eisenhowerovi nasadili diétu, ktorá sa dodnes predpisuje pacientom s cievnymi ochoreniami.
Elitný tím výskumníkov, odborníkov na výživu a lekárov skúmal túto situáciu a hľadal paralely. Hoci bola odborná obec už vtedy rozdelená na dva póly, rozhodnutia boli silne ovplyvnené cukrovarníckym priemyslom.
Našli vinníka – TUKY PRÍTOMNÉ V POTRAVINÁCH, boli vinné za všetky tieto úmrtia a čoskoro nás zaplavila vlna NÍZKOTUČNÝCH POTRAVÍN S NÍZKYM OBSAHOM TUKOV a tých s VYSOKÝM OBSAHOM CUKROV
Živočíšne tuky nahradili rafinované rastlinné oleje, maslo nahradil margarín.
Stali sme sa civilizáciou, ktorá sa živí jednoduchými sacharidmi a rafinovanými rastlinnými olejmi. Pekárne na každom rohu, automaty so sladkosťami, chlebíčkami a sladenými nápojmi. Pizza, cestoviny,...
Aj strava detí v škôlkach a školách pozostáva prevažne zo sacharidov.
Občerstvenie v práci je vo forme obloženej bagety, kúsku pizze, niečoho z pekárne. A potom nejaká tá čokoláda, ovocie, sušienky.

Napriek týmto zmenám podiel úmrtí na kardiovaskulárne ochorenia z roka na rok rastie.
Tieto choroby sú hlavnou príčinou predčasných úmrtí v Európskej únii a sú rozšírené v celom rozvinutom svete. Narastá aj počet degeneratívnych ochorení mozgu, ktoré spôsobujú odumieranie nervových buniek a stratu ich funkcie.
Alzheimerova choroba je len jedna z mnohých.
Kde sa deje chyba?
Sme spoločnosť, ktorá je chronicky podvyživená zdravými tukmi.
Zdravé tuky potrebujeme na stavbu mozgových buniek (60 % mozgu tvorí tuk), nervového systému a hormónov. Tuky sú hlavným zdrojom energie a kľúčové pri vstrebávaní vitamínov A, D, E a K.
Bez zdravých tukov nám zlyháva mozog, obehový systém, narúša sa nám hormonálna rovnováha, prepadáme úzkostiam, depresii a zároveň máme problémy so zhadzovaním nadbytočných kilogramov.
Tuky sú nevyhnutné pre reguláciu hormónov, ktoré regulujú hmotnosť a spaľujú tuky.
Ak jeme tuky, nepriberáme. To sa stane až ako dôsledok nedostatku prírodných tukov. (Samozrejme, treba si dávať pozor na množstvo skonzumovaných tukov, keďže majú podstatne viac kalórií ako sacharidy).
Tuky spomaľujú vstrebávanie potravy, stabilizujú hladinu cukru v krvi, regulujú chuť do jedla a predlžujú pocit sýtosti.
Keď do tela dávame zdravé tuky a regulujeme hladinu inzulínu, pankreas vyšle do akcie “tukové rozpúšťadlo” – glukagón.
Tento zázračný hormón premení uložený tuk na energiu. To v preklade znamená, že vám roztopí tukové vankúšiky, aby telo mohlo fungovať.

Ale nie tak rýchlo... Nie je to tak jednoduché, akoby sa mohlo zdať.
Skôr ako sa pustíte do plnotučného jogurtu, zjete celé balenie šunky alebo si zalejete šalát šálkou olivového oleja, dovoľte mi vysvetliť niečo dôležité o tukoch.
Začnime od začiatku…
Poďme spoznať tuky a favorita medzi nimi
Hlavné rozdelenie mastných kyselín:
nasýtené = škodlivé
nenasýtené (mononenasýtené a polynenasýtené) = potrebné a užitočné
transmastné kyseliny = veľmi škodlivé.
Pri tomto rozdelení vidíte, že nenasýtené mastné kyseliny sú pre naše zdravie nevyhnutné. Polynenasýtené mastné kyseliny sú pre nás obzvlášť užitočné, poznáme ich ako OMEGA 3 a OMEGA 6.
Najdôležitejšie miesto medzi zdravými nenasýtenými mastnými kyselinami majú omega 3 mastné kyseliny, pre normálne fungovanie organizmu hrajú dôležitú úlohu aj omega 6 mastné kyseliny.
Tých je v našej strave ale často priveľa.
Ideálny pomer omega 3 a omega 6 mastných kyselín je 3:1 (v prospech omega 3), no priemerný “západniar” konzumuje pomer 25:1 (v prospech omega 6), teda veľký nadbytok omega 6 a veľký nedostatok omega 3 mastných kyselín.

Zastaraná diétna prax (vznikla po smrti amerického prezidenta Eisenhowera) stále ospevuje omega 6 mastné kyseliny tvorené kyselinou arachidónovou (AA). Bohatým zdrojom tejto kyseliny sú slnečnicový a sójový olej a olej z kukuričných klíčkov. A práve tie sú obsiahnuté v priemyselne spracovaných potravinách.
Dôvodom prílišnej konzumácie omega 6 mastných kyselín je okrem iného aj nevhodné krmivo pre zvieratá (ktorých mäso konzumujeme), ktoré pozostáva najmä z obilnín a sójových bôbov s vysokým obsahom omega 6 mastných kyselín.
Spoločným menovateľom pálčivých chorôb “západnej” spoločnosti je teda nerovnováha tukov, keďže naša strava obsahuje príliš veľa omega 6 mastných kyselín a príliš málo omega 3 mastných kyselín.
Súčasná konzumácia omega 3 a omega 6 mastných kyselín spôsobuje nepriaznivé interakcie, keďže súperia o rovnaké enzýmové systémy, ich vzájomná účinnosť je slabšia. Schopnosť premeny tiež znižuje ich nesprávnu spotrebu.
Omega 3 mastné kyseliny majú protizápalové a antikoagulačné účinky a omega 6 mastné kyseliny, ak sa konzumujú vo veľkom množstve, môžu podporovať zápaly a zrážanie krvi.
Príjem omega 3 mastných kyselín je v Európe príliš nízky a nedostatok je citeľný najmä u žien a detí.
Prečo sú omega 3 mastné kyseliny také dôležité pre váš mozog, kardiovaskulárny systém, nervový systém a zdravie buniek?

Omega 3 mastné kyseliny sú neoddeliteľnou súčasťou bunkových membrán a ovplyvňujú funkciu bunkových receptorov.Umožňujú bunkám normálne fungovať, dávajú impulz na tvorbu hormónov, ktoré riadia niektoré telesné funkcie (zrážanie krvi, relaxáciu a kontrakciu stien tepien), znižujú riziko srdcového infarktu a mozgovej príhody, zlepšujú príznaky niektorých chronických zápalov, ako je reuma a psoriáza).
Keďže si telo nedokáže vyrobiť omega 3 mastné kyseliny samo, príjem takýchto kyselín prostredníctvom stravy je nevyhnutný.
7 úžasných účinkov Omega 3 na naše zdravie
1.
Kardiovaskulárne zdravie
Štúdie ukázali, že príjem omega 3 mastných kyselín (konkrétne EPA a DHA) znižuje riziko srdcového infarktu. Omega 3 znižuje hladinu triglyceridov v krvi, reguluje cholesterol, znižuje krvný tlak a udržiava zdravie tepien.
Iné štúdie zistili, že omega 3 mastné kyseliny zabraňujú tvorbe krvných zrazenín, ktoré sú častou príčinou infarktu.
Podľa DR. FRANC SACS-a, profesora na Katedre prevencie kardiovaskulárnych chorôb na Harvarde, by mal dospelý človek zjesť aspoň jednu dávku omega 3 mastných kyselín denne.
2.
Duševné zdravie a kognitívne schopnosti
Existujú tri typy OMEGA 3 mastných kyselín. Kyselina alfa-linolénová (ALA), kyselina eikozapentaénová (EPA) a kyselina dokosahexaénová (DHA).DHA aj EPA sú rozhodujúce pre optimálnu funkciu mozgu. DHA je rozhodujúca pri štruktúre a funkcii neurónov. EPA hrá hlavnú úlohu pri regulácii zápalových stavov na bunkovej úrovni. DHA aj EPA určujú, ako sa mozog vyvíja a ako udržiavame jeho funkčnosť počas starnutia organizmu.
Niektoré štúdie tiež ukázali pozoruhodný vplyv Omega 3 pri rôznych duševných ochoreniach, ako je ADHD, depresia, úzkosť, bipolárna porucha a Alzheimerova choroba.
3.
Podpora kostry a tkaniva
Problém menom osteoporóza trápi najme ľudí v staršom veku. Toto ochorenie postihuje milióny ľudí na celom svete, každé 3 sekundy si niekto zlomí kosť kvôli tomuto stavu. Esenciálne mastné kyseliny, najmä omega 3, sú kľúčové pre normálne vstrebávanie vápnika z čreva do kostí, zlepšujú syntézu kolagénu v kostiach a pomáhajú tak zvyšovať pevnosť a hustotu kostí v priebehu rokov.
V jednej štúdii výskumníci testovali EPA mastné kyseliny u ľudí, ktorí už trpia osteoporózou a zistili, že hustota ich kostí sa časom zlepšila. Zistili tiež súvislosť medzi zlepšením zápalu tkaniva spôsobujúceho artritídu a príjmom omega 3.
4.
Zlepšuje zdravie pokožky a spomaľuje starnutie
Pretože omega 3 mastné kyseliny zabraňujú a znižujú zápalové stavy v tele, nebolo pre výskumníkov ťažké nájsť súvislosť medzi týmto účinkom a zdravím pokožky. Konkrétne, tvorba akné je silne spojená s vysokými hladinami zápalových faktorov. Štúdie, vykonané v tejto oblasti zaznamenali pozoruhodné výsledky v oblasti dermatológie a už teraz sa stretávame s praxov predpisovania omega 3 pacientom trpiacim na aknóznu pleť v mnohých súkromných ambulanciách.
Omega 3 tiež ovplyvňuje syntézu kolagénu a pomáha tak udržiavať mladistvý vzhľad pokožky.
5.
Prispieva k zdraviu detí a rozvoju mozgu
Pre obdobie raného detského vývinu je najdôležitejší dostatočný príjem omega 3 mastných kyselín, konkrétne DHA a EPA. Tieto dve kyseliny sú najdôležitejšie pre vývoj mozgu a očí.
Zaujímavá štúdia v tejto oblasti skúmala tehotné ženy, ktoré počas tehotenstva užívali doplnok stravy omega 3. Tieto deti mali lepšie výsledky v mentálnom spracovaní informácií, kognitívnych schopnostiach a koordinácii.
6.
Zlepšujú kvalitu spánku a pomáhajú pri nespavosti
Nízka hladina omega 3 vedie k nižšej hladine melatonínu (hormónu, ktorý je nevyhnutný pre spánok a zároveň je prirodzeným najsilnejším antioxidantom tela).
Súvislosť medzi spánkovým apnoe, nespavosťou u detí a nízkou hladinou omega 3 mastných kyselín je viac než zrejmá.
7.
Zmierňuje menštruačné kŕče
Predmenštruačné kŕče postihujú až 75 % žien a niektorým spôsobujú skutočnú nočnú moru a to najmä ak ovplyvňujú ich osobný život a prácu.
Štúdia ukázala, že užívanie výživového doplnku omega 3 zmierňuje menštruačné kŕče a iné symptómy PMS. Podľa výsledkov majú omega 3 pôsobiť ešte lepšie ako klasické lieky proti bolesti.
Teraz, keď poznáte všetky skvelé účinky omega 3, pravdepodobne vás zaujíma…
"Kde môžeme získať najviac omega 3 mastných kyselín?"
Ako už bolo spomenuté, poznáme tri druhy omega 3 mastných kyselín.ALA, DHA a EPA. ALA mastné kyseliny sa nachádzajú v orechoch, semenách a iných rastlinných zdrojoch. Tento typ stravy zvyčajne postačuje na pokrytie potrieb tela pre ALA.
Problém nastáva pri premene ALA na DHA a EPA!
Hoci enzýmami v tele môžu byť premenené na EPA a DHA (tieto dve sú najdôležitejšie pre náš mozog, srdce, kosti a bunky!), doterajšie výskumy ukazujú, že táto premena nestačí na pokrytie potrieb tela.
Podľa štúdií rôznych autorov sa miera konverzie líši, no aj napriek rozdielom, nikto neuvádza viac ako 10% konverziu ALA na DHA a EPA.
Preto je potrebné konzumovať aj zdroje týchto dvoch mastných kyselín. Z potravín sa nachádzajú v rybách: v makrele je 32 % všetkých tukov polynenasýtených, v tuniakovi 40 %, v sardinkách 22 % a v lososovi 30 %.

Prečo môže byť konzumácia rýb problematická pre vás a životné prostredie?
Aj keď jete ryby niekoľkokrát týždenne, môžete mať nedostatok omega 3 mastných kyselín, pretože ryby z veľkochovov sú väčšinou podvyživené z pohľadu obsahu živín, ktoré sa inak nachádzajú vo voľne žijúcich rybách.
Dravé ryby, ktoré sú vyššie v potravinovom reťazci, obsahujú viac EPA a DHA, ale môžu obsahovať aj viac kontaminantov, najmä ťažkých kovov a mikroplastov.
Problém nadmerného rybolovu a iných neudržateľných praktík ohrozuje mnohé druhy. Spolu s intenzívnym chovom rýb to má katastrofický vplyv na životné prostredie (chov rýb ničí mangrovy - pobrežné stromy, ktoré absorbujú 5% oxidu uhličitého ako "obyčajný les") ...
A čo rybí olej OMEGA 3 nachádzajúci sa v doplnkoch stravy?
Ak vám záleží na zdraví oceánov, toto je pravdepodobne voľba, ktorá splní vaše potreby omega 3 mastných kyselín.
Ale skôr, než siahnete po tejto možnosti, dovoľte mi, aby som vám povedala, kde tu môže byť háčik a následne vám predstavila riešenie tejto omega 3 situácie.
Šetrne k prírode s užitočnosťou pre človeka. Ale poďme nato pekne po poriadku.
Proces, ktorý zahŕňa chov malých rýb a kôrovcov, ktoré sa živia väčšími rybami, má obrovský vplyv na vodný ekosystém a je dosť nehospodárnym procesom z hľadiska chovu rýb, spotreby vody atď. V Carnium Botanicals nechceme byť súčasťou tohto smutného príbehu.
Zároveň je ťažké nájsť zdroj omega 3 mastných kyselín, ktorý by vyhovoval našim normám, keďže väčšina z nich obsahuje toxíny, ktoré nechceme jesť ani my sami, nieto ešte ponúkať našim zákazníkom.
Hľadali sme riešenie a objavili sme niečo výnimočné…
Čo ak nepotrebujeme chov rýb k tomu, aby sme sa dostali k omega 3 mastnej kyseline?
Pozrime sa na potravinový reťazec a vymažme zbytočné časti tohto reťazca. Zdroj, ktorým malé kraby a ryby získavajú omega 3, sa v skutočnosti pocháza z rias.
Ryby samotné nie sú bohaté na omega 3, ale túto mastnú kyselinu získavajú konzumáciou mikroskopicky malých rias. Tieto druhy tukov sa v tele ukladajú, aby mohli prežiť v studených vodách.
Keď sú ryby izolované v kontrolovanom prostredí a kŕmené priemyselne spracovanými potravinami, množstvo omega 3 klesne a človek dostane na tanieri veľmi nízku koncentráciu omega 3, ak vôbec.

Mikroriasy sú bohaté na omega 3


Malé kraby získavajú omega 3 jedením rias


Ryby získavajú omega 3 jedením rias


Omega 3 kapsuly sa získavajú z rybieho tuku
Ako môžeme získať dostatočné množstvo omega 3 v najčistejšej forme bez mikroplastov a ťažkých kovov?
Toto bol hlavný problém, ktorý nás priviedol k riešeniu.
Našli sme patentovanú receptúru life’s™ OMEGA, ktorá obsahuje vysoký obsah EPA a DHA mastných kyselín, ktoré sú z rias. Majú až o 85% silnejší obsah DHA a EPA v porovnaní s rybím olejom.
Life’s™ OMEGA má pozitívny vplyv na životné prostredie, využíva minimálne množstvo vody a nemá negatívny vplyv na oceán a život v ňom.
Je bez toxínov, ťažkých kovov a mikroplastov.

Mikroriasy sú bohaté na omega 3


Kapsuly s rastlinným zdrojom omega 3


Pozitívne účinky omega 3
ALGAE OMEGA 3 v kapsuliach
Udržiava zdravie bunkových membrán
Podporuje tvorbu hormónov, ktoré regulujú zrážanlivosť krvi
Pomáha pri lupusoch, ekzémoch, dermatitíde
Zlepšuje koncentráciu a prispieva k zdraviu mozgu
Pomáha regulovať krvný tlak
Zlepšuje zdravie pokožky a prispieva k syntéze kolagénu
Chráni organizmus pred zápalmi a pomáha pri chronických bolestiach po športe (oxidačný stres)
Chráni srdce a cievy
Má pozitívny vplyv na zdravie očí (pomáha pri problémoch so suchými očami)
1 kapsula = 500 mg :
olej z mikrorias AlgaeTM Mega (vysoký obsah EPA a DHK):
150 mg kyseliny dokosahexaénovej (DHK)
75 mg kyseliny eikozapentaénovej (EPA)
kapsula:
hydroxypropylmetylcelulóza, rastlinného pôvodu.
odporúčaná denná dávka:
2 kapsul
Omega 3 olej v porovnaní s rybím olejom
Omega 3 olej
Rybí olej
100% rastlinného pôvodu


Udržateľný zdroj surovín s nulovým vplyvom na morský ekosystém


O 85% silnejší zdroj ako rybí olej


Bez nečistôt, plnív, prísad, konzervačných látok


Bez GMO


Prírodné triglyceridové zloženie


Bez nadúvania a nepríjemnej rybacej chuti


Úspešné príbehy užívateľov
Omega 3 mastných kyselín v kapsuliach
ŠPECIÁLNA PONUKA

1x Algae Omega 3




3x Algae Omega 3
2+1 ZDARMA



Špeciálne balíčky s extra výhodami
